איך להתנהל נכון מול מס הכנסה!!
חלק מהוראות ניהול ספרים מחייבת אתכם, ככל העוסקים, לשמור על המסמכים, גם על ההוצאות שדרשתם (חשבוניות מס – מקור שקיבלתם מהספקים שלכם) וגם על החשבוניות מס והקבלות שהנפקתם במשך 7 שנים משנת הוצאתם.
מעבר לכך העוסקים נדרשים לנהל את ספריהם בתוכנת הנהלת חשבונות המוכרת לרשות המיסים ולדווחם כחוק.
כעת, מעצם היותכם רופאים, וטרינרים, פסיכולוגים, רופאי שיניים, או פיסיותרפיסטים חלות עליכם חובות נוספות.
מצרף לכם כאן את לשון החוק עם פירוש שלנו לדברים באדום.
מתוך הוראות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות), תשל"ג – 1973
תוספת ו'.
חובת ניהול מערכת חשבונות
2. (א) רופא חייב לנהל מערכת חשבונות שתכלול לפחות –
(1) יומן כמפורט בסעיף 3; – הסבר בהמשך
(2) שוברי קבלה; – קבלות שהעסק הוציא (קבלה = קבלת תשלום מהלקוח – פירוט של איך קיבלנו: דרך העברה, אשראי, מזומן וכו…)
(3) חשבוניות; – עסקאות שביצענו (מכירות שלנו) והפקנו בגינם חשבוניות מס
(4) תיק תעוד חוץ. – חשבוניות מס שקיבלנו מספקים, למעשה זה בעצם ההוצאות שאנחנו דורשים
(ב) רופא שיניים ומרפא שיניים חייבים לנהל, נוסף לאמור בסעיף קטן (א) גם –
(1) רשימת המלאי של מתכות עדינות לסוף שנת המס; – ספירת מלאי שנתית
(2) כרטיס אישי של כל מתרפא, שיכלול בין היתר תאריך הטיפול, תיאור הטיפול, תאריך כל תקבול וסכום התקבול. – כיום ישנם תוכנות שעושות זאת – שימו לב שיש להן אישור על עמידה בהוראות ניהול ספרים!!!!
יומן
3. (א) יומן יהיה ספר כרוך ולכל יום ייועד עמוד נפרד ובו יירשמו הפרטים הבאים: כיום ישנם תוכנות שעושות זאת – שימו לב שיש להן אישור על עמידה בהוראות ניהול ספרים!!!! לכן יומן של גוגל לא עומד בתנאים הללו מכיוון שניתן למחוק תורים שנקבעו ואין לכך שום תיעוד!!!
(1) התאריך; תאריך הביקור/טיפול
(2) שם כל מתרפא או מקבל שירות; ביקור בית או ביקור לילה יצויין; לציין שם מלא כולל ת.ז, אם הביקור הוא בעל אופי ייחודי כגון, ביקור בית, ביקור לילה יש לציין זאת!
(3) הסכום שנתקבל מהמתרפא או ממקבל השירות; אם התשלום בעד הטיפול אינו נעשה מאת המתרפא או מקבל השירות יצויין בהערות שמו של החייב בתשלום; כמה כסף גבינו, מה מספר החשבונית שהפקנו לביקור הזה, איך קיבלנו את התשלום (העברה, מזומן, אשראי …). כעת אם הביקור הוא עבור מישהו, ואדם אחר משלם עליו לדוגמא אביו, בן/בת הזוג, אז יש לציין את שם המטופל עצמו ואת שם המשלם.
(4) תקבולים מאחרים בעד טיפולים (כגון מקופות חולים או ממוסדות); למשל מטופל שהגמול ממנו מתקבל מקופת חולים או מחברת ביטוח פרטית, יש לציין מהיכן יגיע התשלום
(5) מספר שובר הקבלה; כמו שאמרנו לציין את מספר החשבונית והקבלה שהופקו עבור הטיפול ביומן רופא
(6) פירוט התשלומים וסכום התשלומים; אם העסקה בוצעה בתשלומים יש לציין זאת, כמה תשלומים וסכום כל תשלום.
(7) הערות. לדוגמה אם ביקור בוטל אז יש לציין בהערות בכמה מילים מדוע בוטל התור. בהערות יש גם להוסיף מה הטיפול שניתן לאותו מטופל.
(ב) הרישום ביומן הרופא ייעשה כדלהלן: כאן מדברים איתנו על מתי יש למלא את הפרטים ביומן
(1) שם המתרפא – עם קבלתו לטיפול; עם קביעת התור יש למלא ביומן את מועד התור ושמו המלא של המטופל, ת.ז ומספר טלפון, אם יש לכם נתונים נוספים כמו כתובת מגורים ו/או כתובת מייל אז יש להוסיף גם כן, במידה וסגרתם על עלות הטיפול, יש לציין זאת גם ביומן
(2) תקבולים ותשלומים – לא יאוחר מ-30 ימים מתום החודש שבו בוצעה הפעולה; לגבי כל יום ייערך סיכום בנפרד בדיו. שימו לב אין המדובר בהפקת חשבוניות וקבלות שיש לעשות זאת ברגע קבלת התשלום, כאן אנחנו מדברים על מילוי היומן כחוק, ניתן למלא עד 30 יום מרגע ביצוע הטיפול וקבלת התשלום. כיום ישנם תוכנות שדרך היומן עצמו ניתן להפיק את החשבונית ומקשר ביניהם באופן אוטומטי
רישום מוקדם של מתרפאים
4. רישום מוקדם של מתרפאים, אשר לפיו נקבעים התאריך ושעת הביקור אצל הרופא יישמר כחלק בלתי נפרד ממערכת חשבונותיו. יש לשמור על היומן במשך 7 שנים כמו יתר מסמכי ההוצאות וההכנסות שלנו.
כל הכתוב באדום הינו פירוש שלנו לנאמר בלשון החוק.
אין להסתמך על הרשום במאמר ללא התייעצות מקצועית!!!!
קישור לסרטון הסבר קצר בערוץ היוטיוב שלנו: